WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - United '76 Schoten  7 - 4  (3-0)

DATUM 03-12-2010  21:15

DOELPUNTEN 10' Arslan 1-0, 12' Poelmans 2-0, 17' Poelmans 3-0, 26' Arslan 4-0, 27' 4-1, 28' 4-2, 32' 4-3, 35' De Smedt 5-3, 36' De Smedt 6-3, 38' Van Seggelen (7m) 7-3, 39' OG 7-4.

VERSLAG Meeuwen begint aan de wedstrijd zonder de geschorste Bosmans. Schoten is duidelijk niet gekomen om het spel te maken en laat het initiatief aan de thuisploeg. Het balbezit levert echter geen grote kansen op. Na 6 minuten komt Schoten een eerste maal dreigen, maar Witters kan het schot onschadelijk maken. Het sein voor Meeuwen om nog wat dieper op de gaspedaal te duwen. Clerkx schakelt 2 tegenstrevers uit maar kan net niet afronden. Na een 1-2 met Hontis treft Poelmans de lat. De openingstreffer hangt in de lucht. Enkele tellen later is het zover via Arslan. Meeuwen blijft druk uitoefenen op de bezoekende defensie en Poelmans schiet de 2-0 op het bord via een vrije trap. Er volgen de komende minuten nog verschillende kansen voor de thuisploeg, maar deze worden niet afgemaakt. Het is dan ook even schrikken als Amajoud uit het niets een bal op de paal knalt. Op de tegenaanval kan De Smedt alleen voor de keeper niet besluiten. Ook een poging van Van Seggelen ranselt doelman Lambrechts uit zijn doel. 3 minuten voor de rust moet hij zich toch een 3e maal gewonnen geven op een schot van Poelmans na een lange rush. Vlak vóór rusten kan Schoten er op een tegenaanval nog eens uitkomen en treft Sababti de paal. Meeuwen gaat met een verdiende voorsprong de kleedkamers in.

Ook in de 2e helft blijft Meeuwen de betere ploeg. Dankzij een goede organisatie wordt de wedstrijd rustig gecontroleerd. Na 26 minuten verschalkt Arslan op een sublieme wijze een 2e maal de bezoekende doelman en staat een geruststellende 4-0 op het bord. Maar dan opteert Schoten er voor om hun keeper te laten meevoetballen. Binnen 2 minuten milderen ze naar 4-2. Op 8 minuten voor het einde slalomt Sababti langs de volledige thuisdefensie en schiet de aansluitingstreffer langs Witters binnen. Zo hebben de bezoekers volledig onverwacht toch nog uitzicht op eventueel puntengewin. Tot De Smedt een bal op de borst aanneemt en in de draaiïng binnen knalt. Eén minuut later trapt dezelfde De Smedt ook nog de 6-3 binnen. De kopjes van de bezoekers gaan naar beneden en als Sababti dan zijn eigen coach op een niet mis te verstane manier uitkaffert is de wedstrijd gespeeld. Van Seggelen op penalty en een own-goal zorgen voor de eindstand van 7-4.

Ondanks een riante voorsprong liet Meeuwen in een 5-tal zwakke minuten de bezoekers terug in de wedstrijd komen. De draad werd echter terug opgenomen om toch nog op een volwassen manier een gemakkelijke overwinning te halen.

Met een 15 op 15 trekt Meeuwen binnen 2 weken met vertrouwen naar Bocholt, dat samen met Houthalen, toch als de grootste titelkandidaat werd bestempeld. Dus elk punt dat daar onverhoopt zou gehaald worden is mooi mee genomen.